Resultaten voor korhoen

korhoen
Jeugd en vakantiecentrum Hechtel / De Korhoen P1.
de grasmus P3. de bosuil P4. De keuken is een aparte, ingerichte kookruimte met drinkwater en gootsteen. In de keuken vind je voor 20 personen alles wat je nodig hebt. De slaapruimten zijn ingericht met stapelbedden met matrassen en beschermhoezen.
hbo
Korhoen WWF.
Céline De Caluwé, projectverantwoordelijke bij WWF-België: Met deze actie wil WWF het korhoen een tweede kans geven in België, zoals we in veel landen in de wereld gedaan hebben: bijvoorbeeld de lynx in Spanje en Oostenrijk, de bizon in Roemenië en de neushoorn in Zuid-Afrika.
laagste rente persoonlijke lening
Korhoen Natura2000.
Het Korhoen is een vrij grote hoenderachtige waarvan het mannetje dof blauwzwart is met rode, vergrote wenkbrauwkammen, witte vleugelstrepen en onderstaartdekveren. Het meest opvallende kenmerk is de liervormige staart van het mannetje die tijdens de balts uitgespreid omhoog gehouden wordt.
itmg.nl
Is dit het laatste Korhoen van België? Natuurpunt.
Voor het Korhoen is dat jammer genoeg niet het geval: ze zijn nu eenmaal standvogels en wijken niet uit naar andere gebieden. De laatste Korhoenders laten zich nu nog van ver bekijken, vanop het observatieplatform bij de Signal de Botrange.
Korhoen WNF.
Deze in Nederland inmiddels erg zeldzame hoenderachtige vogel is ongeveer zo groot als een kip. Het mannetje is zwart met opvallende witte vleugelstrepen en heeft een liervormige staart de zijkanten zijn naar buiten gekruld. Het vrouwtje is goed gecamoufleerd: bruin gestreept.
HERKEN DE KORHOEN YouTube.
In de loop van de ochtend komen steeds meer vrouwtjes naar de baltsplaats. Door het verdwijnen van geschikt leefgebied met in het voorjaar voldoende insecten voor de jonge vogels, is de korhoen in Nederland bijna uitgestorven. Alleen in Overijssel op de Sallandse Heuvelrug leeft nog een kleine groep die zich slechts met moeite stand weet te houden.
Korhoenders in Nederland Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.
Begin 20e eeuw leefden duizenden korhoenders op kleine akkers en heidevelden in ons land; rond 1975 waren dat er nog vele honderden. Nu zien we in heel Zuidwest-Europa het korhoen achteruit gaan. In Nederland komt het wilde korhoen nog alleen maar voor op de Sallandse Heuvelrug.
Korhoen Wikipedia.
Korhoen op Wikispecies. Het korhoen Lyrurus tetrix 2; vaak ook Tetrao tetrix is een vogel uit de onderfamilie der ruigpoothoenders Tetraoninae. De soort komt voor in de noordelijke delen van Eurazië en was vroeger vrij algemeen in Nederland en België.
Korhoen Hunting.be Hunting.be.
U bent hier: Hunting.be Wild Honden Kleinwild Korhoen Korhoen. Soort: lyrurus tetrix tetrix. Het korhoen leeft op de heide. Eygenraam, medewerker van het ITBON, bestudeerde vanaf 1948 het probleem van de opvallende achteruitgang van de populatie is dat jaar. Volgens Eygenraam was er vooral een achteruitgang omdat de heide anders gebruikt werd.
Korhoen Vogelbescherming.nl.
Het korhoen is een beschermde inheemse diersoort. Net als alle andere vogels die van nature in het wild in Nederland voorkomen zijn korhoenders beschermd op grond van de Europese Vogelrichtlijn. De bescherming van het korhoen is in Nederland geregeld in de Wet natuurbescherming.

Contacteer ons