Op zoek naar korhoen?

korhoen
Korhoenders in Nederland Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.
Begin 20e eeuw leefden duizenden korhoenders op kleine akkers en heidevelden in ons land; rond 1975 waren dat er nog vele honderden. Nu zien we in heel Zuidwest-Europa het korhoen achteruit gaan. In Nederland komt het wilde korhoen nog alleen maar voor op de Sallandse Heuvelrug.
centrale voor kredieten aan particulieren
Korhoen Vogelbescherming.
Het korhoen is een soort van wat koudere streken; Scandinavië in het noorden en middelgebergten in Duitsland en Centraal-Europa. In de Kaukasus komt een geïsoleerde, nauw verwante soort voor; het Kaukasisch korhoen. De korhoen staat op de Rode Lijst van Nederlandse broedvogels als ernstig bedreigd.
seo copywriting
Is dit het laatste Korhoen van België? Natuurpunt.
Voor het Korhoen is dat jammer genoeg niet het geval: ze zijn nu eenmaal standvogels en wijken niet uit naar andere gebieden. De laatste Korhoenders laten zich nu nog van ver bekijken, vanop het observatieplatform bij de Signal de Botrange.
geld lenen zonder inkomen
Jeugd en vakantiecentrum Hechtel / De Korhoen P1.
de grasmus P3. de bosuil P4. De keuken is een aparte, ingerichte kookruimte met drinkwater en gootsteen. In de keuken vind je voor 20 personen alles wat je nodig hebt. De slaapruimten zijn ingericht met stapelbedden met matrassen en beschermhoezen.
Korhoen: Identiteitskaart Rangerclub. background. bird. bird2. camel. contest-block. cover-gradient. cover. cover. download-block-mask. download-block-mask. monkey. monkey2. register-block. rhino.
De mannetjes korhoenen noemen we korhanen, de vrouwtjes korhennen. Het korhoen leeft nu in ons land alleen nog in de Hoge Venen. Om de vrouwtjes te verleiden doen de mannetjes een speciale dans! Heb je al gehoord van het korhoen?
Korhoen Natura2000.
Het Korhoen is een vrij grote hoenderachtige waarvan het mannetje dof blauwzwart is met rode, vergrote wenkbrauwkammen, witte vleugelstrepen en onderstaartdekveren. Het meest opvallende kenmerk is de liervormige staart van het mannetje die tijdens de balts uitgespreid omhoog gehouden wordt.
Korhoen Wikipedia.
Korhoen op Wikispecies. Het korhoen Lyrurus tetrix 2; vaak ook Tetrao tetrix is een vogel uit de onderfamilie der ruigpoothoenders Tetraoninae. De soort komt voor in de noordelijke delen van Eurazië en was vroeger vrij algemeen in Nederland en België.
Korhoen WWF.
Céline De Caluwé, projectverantwoordelijke bij WWF-België: Met deze actie wil WWF het korhoen een tweede kans geven in België, zoals we in veel landen in de wereld gedaan hebben: bijvoorbeeld de lynx in Spanje en Oostenrijk, de bizon in Roemenië en de neushoorn in Zuid-Afrika.
Korhoen WNF.
Deze in Nederland inmiddels erg zeldzame hoenderachtige vogel is ongeveer zo groot als een kip. Het mannetje is zwart met opvallende witte vleugelstrepen en heeft een liervormige staart de zijkanten zijn naar buiten gekruld. Het vrouwtje is goed gecamoufleerd: bruin gestreept.

Contacteer ons