Resultaten voor steenarend

steenarend
Steenarend.
De steenarend heeft een lengte van 70 tot 84 cm met een spanwijdte van 185, tot 220, m en is daarmee een van de grootste landarenden op het noordelijk halfrond. Mannetjes en vrouwtjes zien er gelijk uit maar de vrouwtjes zijn groter.
samenvoegen kredieten
Steenarend WNF.
De steenarend is een forse roofvogel met zeer krachtige klauwen. Het is een van de grootste roofvogels op het Noordelijke halfrond. Dit is de arend die bij veel adellijke families op het wapen prijkt. Deze arend wordt ook vaak adelaar genoemd.
keuken verstopt
Steenarend Scouts en Gidsen Vlaanderen.
Home / Totems / Totemzoeker / Steenarend. Deze edele roofvogel heerst fier over zijn territorium. De Steenarend is waakzaam, rustig en verstandig. Tijdens de jacht is hij snel en behendig. De Steenarend heeft een beperkte familie en blijft die zijn hele leven trouw.
ing
Steenarend geluid / zang beluisteren.
Transport Container
Informatie over de Steenarend DIERENSTUFF.NL.
Leefomgeving De steenarend jaagt vanuit de lucht en voelt zich in wijdse gebieden het beste thuis. Intussen is de steenarend in Europa en Noord-Amerika teruggedrongen naar bergachtige streken, hoewel hij van oorsprong eigenlijk een bewoner van bossen en grote veengronden is.
Steenarend Wikipedia.
Afbeeldingen Steenarend op Wikimedia Commons. Steenarend op Wikispecies. De steenarend Aquila chrysaetos is een roofvogel uit de familie van havikachtigen Accipitridae. De wetenschappelijke naam van de soort werd als Falco chrysaetos in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus. 1 Uiterlijke kenmerken.
Steenarend.
De steenarend is dan te onderscheiden door de brede, zwarte eindband aan de staart. Het voedsel bestaat voornamelijk uit aas, vogels en zoogdieren tot de grootte van een ree. De steenarend cirkelt geregeld op grote hoogte, speurend naar dode dieren.
Steenarend Vogelbescherming.
De steenarend is een beschermde inheemse diersoort. Net als alle andere vogels die van nature in het wild in Nederland voorkomen zijn steenarenden beschermd op grond van de Europese Vogelrichtlijn. De bescherming van de steenarend is in Nederland geregeld in de Wet natuurbescherming.

Contacteer ons