Resultaten voor haagse ooievaar

haagse ooievaar
De ooievaar in het stadswapen Haagse Tijden.
De ooievaar in het stadswapen. Al eeuwenlang staat de ooievaar symbool voor Den Haag. De oudst bekende afbeelding van het Haagse stadswapen staat op de grote luidklok in de toren van de Grote Kerk. De klok werd in 1541 in brons gegoten.
auto verzekeren
De Haagse ooievaar DenHaag-Nu.
De weilanden, veengronden en moerassen waren een walhalla voor veel verschillende vogelsoorten, waaronder de ooievaar. In de 14e eeuw bouwden de ooievaars zelfs nesten in de Ridderzaal en de Gevangenepoort en waren ze steeds prominenter aanwezig in het Haagse leven.
hergroepering kredieten
Wapen van Den Haag Wikipedia.
De oudste afbeelding van het Haagse wapen met de ooievaar bevindt zich op de Jhesus-luidklok uit 1541, die in de Grote of Sint-Jacobskerk hangt. Vanaf 1586 staat de ooievaar afgebeeld op de verschillende schepenzegels stadszegels van Den Haag, dat overigens verder een geheel ander wapen toont: een kasteel met poort en torens tussen twee bomen.
wc verkleiner
Haagse Ooievaar IsGeschiedenis.
In de loop van de jaren zijn ze uitgegroeid tot het symbool van de stad. Tijdens een lezing vanavond, die is georganiseerd door de Haagse dierenbescherming en de Stichting Ooievaars Research Knowhow, wordt informatie gegeven over de nesten, het broeden en de vogeltrek. Maar wat voor historie gaat er schuil achter het wapen van Den Haag waar de Ooievaar op torent?
voice-over
Mysterie: Waarom staat er een ooievaar op ons stadswapen? indebuurt Den Haag.
Mysterie: Waarom staat er een ooievaar op ons stadswapen? Mysterie: Waarom staat er een ooievaar op ons stadswapen? Door Joyce Hoogland 6 augustus 2017. Kussenovertrek met geborduurde afbeelding Haagse ooievaar, 17de eeuw, collectie Haags Historisch Museum. Deel WhatsApp Email Tweet.

Contacteer ons