Zoeken naar haagse ooievaar

haagse ooievaar
Het stadswapen van s-Gravenhage.
Op de oudste kleurenafbeeldingen op zestiende-eeuwse schilderijen staat de ooievaar stevig op een groen veldje, dat later is verdwenen. Keizer Napoleon was de eerste die het wapen van Den Haag officieel liet vastleggen, op 19 juli 1813. Pas in 1954 werd het wapen wat aangepast en ook toen bleef het grasveldje afwezig. Dat laatste was jammer, want de groene kleur ervan, samen met de gouden achtergrond van het wapen, hebben geleid tot het ontstaan van de officiƫle Haagse kleuren geel en groen.
backlinks
bol.com De Haagse ooievaar, Frans Schmit 9789491168123 Boeken.
De Haagse Frans Smit verzamelde meer dan duizend afbeeldingen van de Haagse ooievaar waarvan er een uitgebreide selectie staat afgebeeld. Ooievaars op gevelstenen, tegeltableaus, deuren, op servies, glas en kunstvoorwerpen. Van sierlijke vogels op glas-in-lood tot de Haagse ADO mascotte Storky.
opstijgend vocht
Wapen van Den Haag Wikipedia.
De oudste afbeelding van het Haagse wapen met de ooievaar bevindt zich op de Jhesus-luidklok uit 1541, die in de Grote of Sint-Jacobskerk hangt. Vanaf 1586 staat de ooievaar afgebeeld op de verschillende schepenzegels stadszegels van Den Haag, dat overigens verder een geheel ander wapen toont: een kasteel met poort en torens tussen twee bomen.
Simulator
Haagse Ooievaar IsGeschiedenis.
In de loop van de jaren zijn ze uitgegroeid tot het symbool van de stad. Tijdens een lezing vanavond, die is georganiseerd door de Haagse dierenbescherming en de Stichting Ooievaars Research Knowhow, wordt informatie gegeven over de nesten, het broeden en de vogeltrek. Maar wat voor historie gaat er schuil achter het wapen van Den Haag waar de Ooievaar op torent?
Mysterie: Waarom staat er een ooievaar op ons stadswapen? indebuurt Den Haag.
Mysterie: Waarom staat er een ooievaar op ons stadswapen? Mysterie: Waarom staat er een ooievaar op ons stadswapen? Door Joyce Hoogland 6 augustus 2017. Kussenovertrek met geborduurde afbeelding Haagse ooievaar, 17de eeuw, collectie Haags Historisch Museum. Deel WhatsApp Email Tweet.

Contacteer ons