Meer resultaten voor zwarte kraai

zwarte kraai
Zwarte kraai.
De zwarte kraai is vaak te zien in paren of in kleine groepen, maar slechts zelden in grote groepen. terwijl de meeste vogels hippen, beweegt de zwarte kraai zich op de grond voort door stappen te zetten, waarbij ook het achterlichaam heen en weer gaat.
artiestenbureau prijzen
Zwarte kraai Wikipedia.
IUCN status: Niet bedreigd 1 2012. Afbeeldingen Zwarte kraai op Wikimedia Commons. Zwarte kraai op Wikispecies. Roep zwarte kraai. De zwarte kraai Corvus corone is een zangvogel uit de familie van de kraaien Corvidae. De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.
belfius
Zwarte Kraai geluid / zang beluisteren.
loon dakwerker
Weetjes: slimme kraaien.
In sommige culturen staat de kraai symbool voor geluk, in andere culturen juist voor pech.; In 1998 kwam de zwarte kraai in het nieuws toen zij diverse ruiten in de glazen koepel van het Europarlement in Brussel liet sneuvelen door ze met steentjes te bekogelen.;
tent trouwfeest
Zwarte kraai.
Zwarte Kraai, Corvus corone corone, 44 51 cm. Flinke zwarte vogel met glanzend zwart verenkleed, zware, zwarte afgeronde snavel die ook bevederd is, vlakke kop en lange recht afgesneden staart. Heeft geen bevederde poten zoals de Roek. Langzame vlucht waarbij de vleugels een roeiende beweging maken.
Zwarte kraai Natuurpunt.
Waar leeft de zwarte kraai? De zwarte kraai zit overal: in open landschappen, bosgebieden, moeras en heide, landbouwgebieden en in mindere mate in steden. Door zijn hoge intelligentie en vindingrijkheid, kan de soort zich aanpassen aan elk leefgebied. Verspreidingskaart van de zwarte kraai.
Verschil tussen kraaien, raven, roeken, kauwen, eksters of Vlaamse gaaien als kraaiachtigen.
Kraai Corvus corone Volledig zwart. Roek Corvus frugilegus. De grootste zangvogel die algemeen voorkomt in de Benelux is de 45 tot 50 cm lange zwarte kraai Corvus corone. Deze zwarte vogel, soms met groene glans vormt zoals de meeste kraaiachtigen een paartje voor het leven.
Zwarte kraai Vogelbescherming.
De zwarte kraai is vanaf 1980 tot ongeveer 2005 toegenomen in aantal. Maar de laatste 10 jaar nemen de aantallen broedvogels weer af, met minder dan 5 % per jaar. Zwarte kraaien profiteren van het enorme aantal verkeersslachtoffers langs de Nederlandse wegen.

Contacteer ons